Rapporter och avhandlingar från institutioner når fram till beslutsfattare. Därför måste forskare lyfta fram ett underifrånperspektiv och se till samhällets utveckling och dess nya medborgare för att kunna formulera nya teorier. Våga använda "vanliga" människor som källor och hänvisa till de idéer som kommer fram från "folket", ex i bloggar. Människor är kvalitativa och långt ifrån ett nummer i statistiken, även om en del statistikföretag är skrämmande bra på att förstå människor ex. i opinionsundersökningar om valet 2010.
Mjuka upp förväntningar på att alla nya teorier måste grundas i andra forskares publicerade teorier. Hitta nya teorier och tankar utanför det existerande historiska lapptäcket av forskning. Den nya digitala människan är tvärvetenskaplig och omfattar så mycket mer än vad som kan ompaketeras med gamla teorier.
Jag använde filmen "American Gangster" för att belysa betydelsen om “cutting the middleman”, teori och praktik levererad i populärkulturen där vanliga människor kan känna igen betydelsen. Kanske kan man säga att det är multimodalt och kollaborativt lärande, att uttrycka sig på ett sätt som mottagarna kan förstå och koda om till nya teorier? Då måste det vara tillåtet att använda media i utbildningssyfte, även om det skyddas av upphovsrätten, för kunskapsbildning.
Objektiva undersökningar om ex. fildelning är möjliga om rätt frågor ställs och andra betrodda artiklar i ämnet finns men är kanske inte lika tillgängliga för icke-akademiska människor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.