2012/06/15

Testkurs på P2PU om livslångt lärande

Som en del av kursen har jag lagt upp en kurs på P2PU om lärande, livslångt lärande och digital delaktighet. Innehållet är inriktad för den som ska lära seniorer om internet men är även bra för vem som helst med intresse för att lära sig att lära och lära ut i ett livslångt lärande.
https://p2pu.org/sv/groups/lara-seniorer-om-internet/

Innehållet är baserat på en intervjustudie med 3 seniorer om utbildning, livslångt lärande och datoranvändning. Kursen reflekterar de behov seniorer har av att lära sig använda internet, som varje handledare för en senior bör vara införstådd med för att lyckas stimulera seniorer till digital delaktighet.

Kursen är uppdelad i flera sektioner som gör det enkelt att navigera för kursdeltagaren och diskutera innehållet i uppgifterna. Tydligt avgränsade delmål för att studera i egen takt.
https://p2pu.org/sv/groups/lara-seniorer-om-internet/tasks/

Loggan till kursen tyckte jag var viktig för att ge en snabb visuell bild av innehållet. Jag använde P2PU färger för kurskategori lärande och ikoner från LGPL "Crystal Clear" icons av Everaldo Coelho samt en del bearbetning i Photoshop (egen licens). De fanns på Wikimedia Commons http://commons.wikimedia.org/wiki/Crystal_Clear

Kursen är stäng för handledning men det går utmärkt att kopiera kursen och driva den med en ny handledare, eller göra om innehållet efter ditt behov.

Jag provade tidigare i början av kursen att göra en liknande kurs i Moodle (på egen webbplats) men det var för svårt att navigera och strukturera innehållet. P2PU var mycket enklare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.